Asztalosné Csordás Krisztina

Asztalosné Csordás Krisztina természetgyógyász, feleség, anya vagyok.

 

Természetgyógyász tevékenységemet az Olajfa Holisztikus Gyógyászat közösségében, mint alapító tag végzem. 

Alkalmazott módszereim: kineziológia, fitoterápia, meridián diagnosztikán alapuló állapotfelmérés, Bach-virágterápia, parapszichológia, kronobiológia, Access Bars.

 

Sokszor, sokféleképpen találkoztam az egészség, betegség, nyugati orvoslás, kínai orvoslás, természetes gyógymódok, gyógyszerek, terápiák sokszínű palettájával. Igényt és belső késztetést éreztem arra, hogy átlássam a gyógyítás-gyógyulás rendszerét, és jobban elmélyedjek egy-egy terület működésében.

Mit jelent számomra a természetgyógyászat?

Ez a szó nem csupán annyi jelentéssel bír, mint „természet” és „gyógyászat”. Így csak azt jelentené, hogy természetes szerekkel gyógyítják meg a beteget. Tanulmányaim és tapasztalataim alapján kialakult nézetem, hogy valakit meggyógyítani nem lehet, ha az a valaki maga nem akar gyógyulni. Gyógyulni csak úgy tudunk, ha aktívan részt vállalunk a folyamatban, amelynek célja a harmónia, az egészség visszaállítása.

Hitvallásom szerint az embert mindig egészében, test-lélek-szellem hármasában kell vizsgálni. Eszerint nem csak tüneteket kezelünk, hanem megvizsgáljuk a tünet kialakulásának okát. Ameddig az ok fennáll, a tüneti kezelés csupán rövid ideig hozhat megoldást.

Természetgyógyászként elsősorban a prevencióra, az életmódra, életvitelre helyezem a hangsúlyt, ezáltal sok betegség kialakulása megelőzhető.

Betegség esetén a természetgyógyász feladata, hogy a konvencionális orvos terápiája mellett szelíd, mégis hatékony módon segítse a szervezet öngyógyító mechanizmusának beindulását, működését. A közös munka eredménye a tünetek csökkenése, az ok megszűnése, javuló közérzet, pozitív gondolkodás, az élet és önmagunk szeretete, megbecsülése.

 

A holisztikus természetgyógyászati kezelés a következő elemekből áll:

 • Testi, fizikai szinten: meridián diagnosztika segítségével állapotfelmérés, majd a méreganyagok kivezetésének megbeszélése, megfelelő tápanyagbevitel összeállítása, a betegségre alkalmazható, megfelelő hatóanyag-tartalmú fitoterápiás készítmények összeállítása, megfelelő mennyiségű és minőségű víz fogyasztásának megbeszélése, testreszabott mozgásforma ajánlás.
 • Szellemi szinten: kineziológiai oldások, Access Bars kezelések segítségével az elménkben elraktározott fix nézőpontok, hitrendszerek, viselkedésminták elengedése, félelmeink okának feltárása és oldása.
 • Lelki szinten: Bach-virágterápia segítségével érzelmeink harmonizálása, parapszichológiai módszerek segítségével az életcél felkutatása, a kapcsolatok működésére (vagy nem működésére) vonatkozó magyarázatok feltárása.

 

Az említett természetes és szelíd gyógymódok közül nem feltétlenül szükséges mindegyiket alkalmazni. Az első konzultáció alkalmával megbeszéljük a szükséges terápiákat és kezeléseket.

Fontos, hogy az ember megismerje önmagát és tudatosan alakítsa életmódját, táplálkozási szokásait.

Egyre többen vagyunk már, akinek fontos az, hogy kilépjen a régi, beégett klisékkel kialakított komfortzónájából és valóban el kezdjen élni. Odafigyel, hogy mit eszik, iszik, mennyit mozog, hogyan gondolkodik.

A változás egy folyamat, mely nem mindig könnyű. Mindenkinek saját útja van, melyen csak ő járhat. Természetgyógyászként kísérem, eszközeimmel támogatom a hozzám fordulók útját. Nem minősítek, nem bírálok, nem ítélkezem, nem irányítok. Az én feladatom az empatikus segítségnyújtás.

 

Szeretettel várom kedves Vendégeimet, amennyiben

 • megszületett az elhatározás egy jobb, tartalmasabb, minőségi élet kialakítására,
 • meglévő betegségének okát és megoldását szeretné megtalálni,
 • valamelyik életterületén elakadást tapasztal,
 • kapcsolataiban (párkapcsolat, szülő-gyermek, baráti, munkahelyi, vagy egyéb kapcsolat) problémák adódnak, és keresi ennek okait,
 • szeretné megtudni, hogy elegendő tápanyaggal látja-e el szervezetét,
 • szeretné megtudni, hogy szervei megfelelő állapotban vannak-e, kell-e nagyobb figyelmet fordítani szervezetének működésére,
 • szeretné önbizalmát, önértékelését erősíteni,
 • keresi önmagát, helyét a világban,
 • esetenként látszólag indokolatlanul rosszkedvűvé válik, s ennek okait keresi,
 • szeretné érzelmeit megérteni,
 • nem olyan mértékben képes szeretetet adni vagy szeretetet kapni, befogadni, ahogyan szeretné,
 • tanulási nehézségei vannak,
 • felismerte, hogy az életben a stresszhelyzeteket nem lehet elkerülni, de jól kezelni igen, és ehhez szeretne tanácsokat kapni, megoldásokat találni.

 

Változtass, hogy változhass!

 

„Bármit is csinálsz, lángoljon benne a szíved. Tedd alázattal, kitartással és szenvedéllyel! Legyen az csók, ölelés, karrier, álmok, vagy csak egy nap a munkahétből. Élj végre tiszta szívvel, mint a gyerekek, ne hagyd futni a perceket!

Ne feledd, amit szívből csinálsz, az élni kezd!”

(Peter Noel)

 

További információk és időpont egyeztetés:

 

+36 30 303 7639

olajfagyogyaszat@gmail.com

www.olajfagyogyaszat.hu

Asztalosné Csordás Krisztina

Comments are closed