Kerepesi Zsóka és Megyeri Gyula

A Hatha jóga a szeretet jógája.

A Hatha jóga nem végcél, hanem előkészítője az önismeret gyakorlásának, legnemesebb életcélunk: az önmegvalósítás elérésének. Egységet, egyesülést is jelent.
A gyakorlatok végzése a figyelem, az önfegyelem fejlesztését segíti. Edzi, erősíti, feltölti testünket életerővel és korrigálja a hibáit, gyógyít, formál, fejleszt bennünket. Visszavezet a természethez, megismerhetjük és összhangba kerülhetünk erőivel. Segítségével megéljük a test és lélek közötti szoros kapcsolatot. Önmagukkal kerülünk egységbe.
Segít leküzdeni a test kényelemérzetét, növeli életerőnket, lazaságunkat. Megszabadít bennünket a stressztől, egyre derűsebbek, életvidámabbak leszünk.

Milyen gyakorlatokkal érhetjük el mindezt?
1. Teljes testrészek hajlítása, lazítása, feszítése és kitartása
2. Lábfej, boka, vádli, térd, combizmok lazítása, valamint erősítése
3. Csípő, nyakizom nyújtó, erősítő gyakorlatok
4. Gerinchajlító, edző és csavaró gyakorlatok
5. Légző gyakorlatok

A gyakorlatokat igény és szükség szerint úgy válogatjuk össze, hogy minden testrészünk elégséges edzést kapjon. A gyakorlatokat mindig fájdalomküszöbig végezzük, így testi panaszt nem okoznak. Javasoljuk az otthoni gyakorlást is.
A kezdők rövid időn belül megtapasztalják erőfeszítéseik, gyakorlásaik jótékony következményeit.
Rendszeresen meditálunk, mely a leghatékonyabb módja a lelkünkkel való kapcsolatteremtésnek, az öntudat fejlesztésének és a testi-lelki gyógyulásnak.

Szeretettel várunk, ha nyugodtabb, derűsebb, boldogabb életre vágysz! Ha lazább, rugalmasabb, tevékenyebb, fiatalosabb szeretnél lenni, nemtől-kortól függetlenül.
Foglalkozásainkat oldott, baráti, családias légkör jellemzi.

Comments are closed