Meridián diagnosztika

Meridián diagnosztika

 

A hagyományos kínai orvoslás és egy csúcstechnológia találkozásából jött létre az általam használt meridián diagnosztikai készülék.

A meridiánokon mérni lehet az emberi testben az energetikai viszonyokat, az áramlást, a Yin-Yang túlsúlyt vagy éppen a hiányokat, melyek kezelésük hiányában betegségeket okozhatnak.

A kínai hagyományos orvoslás alapja a 12 fő energiapálya és az ezekhez kapcsolódó 365 meridián pont. A gyors és biztos diagnózis meghatározásában segíti ez a mérőműszer, melynek segítségével néhány perc alatt pontosan felállítható az ember meridián-térképe.

 

Bővebben…

A hagyományos kínai orvoslás elsődleges célja az egészség megőrzése, a harmónia fenntartása volt.

A hagyományos kínai orvoslás szerint 5 alap dolog szükséges az egészséghez, illetve annak megtartásához. Az első a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás, ami a májat és az epét erősíti. A második alapvető dolog a megfelelő hangulatszint, a jókedv, jó közérzet erősíti a szívet, támogatja a vékonybél működését, ami a tápanyag-felszívódást segíti. A harmadik pillér: az étkezés egyensúlya, Jól ismerjük a tanácsot, táplálkozzunk változatosan, fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, növényi rostot, gabonát, megfelelő mennyiségű fehérjét… Az ideális az lenne, ha naponta 45-féle táplálékot vennénk magunkhoz, ebben természetesen a víz, vagy például a só is benne van. Ha jól összeszámoljuk, bizony a legritkábban jön össze ez a mennyiség. Ezért van szükség megfelelő minőségű táplálék-kiegészítőkre. A megfelelő minőséget, csak természetes alapú, ellenőrzött biológiai termesztésből származó növények használhatók fel. Ez a lépünket és gyomrunkat erősíti. A negyedik alapkő a mozgás, amivel a tüdő – szorosan összefügg ezzel a bőr, a vastagbél – erősítését eredményezi. Végül ötödik fő elem a víz (tiszta víz), amit megfelelő mennyiségben és lehetőleg minőségben kell elfogyasztani. Naponta minimum 2-3 litert kell meginni ahhoz, hogy a szervezet megfelelően működjön. Testünk 70 %-ának, vérünk 95%-ának alkotóeleme a víz, nélkülözhetetlen az élethez. A vese, a húgyhólyag erősítése, a megfelelő méregtelenítés hatékony eszköze az említett folyadékbevitel. Ha a fenti öt alap egyikével probléma van, akkor az egyensúly felborul és ez a betegség kialakulását eredményezheti. Fontos, hogy éberen figyeljük magunkat, és tudatosan éljünk.

A meridián diagnosztikai vizsgálat menete:

A Vendég leül, semmi kellemetlenséget, fájdalmat nem érez. A mérőeszköz végére helyezett nedves vattacsomót érintek a test 24 pontjához és rövid időn belül a számítógép képernyőjén megjelennek a meridián csatornák állapotát jelző táblázatok. Ezt értelmezve adom meg a javaslatot a gyenge pontok erősítésére, további elváltozások megelőzésére. Sok esetben táplálkozási tanáccsal látom el a Vendéget.

A meridián mérés alkalmával a szervezet működésébe nem avatkozunk be, semmiféle változást nem idézünk elő.

A meridián mérés pacemakerrel élők számára is lehetséges, semmiféle mellékhatása nincs. Hosszú távon hatalmas előnye, hogy messze a klinikai tünetek megjelenése előtt a figyelmet a megfelelő szervekre, energia-pályákra irányítja, könnyen alkalmazható módszereket ajánlva a gyengeségek erősítésére.

 

Az állapotfelmérés + tanácsadás díja: 8 000 Ft, időtartama kb. 60 perc.

 

Bővebb információ, időpontfoglalás:

Asztalosné Csordás Krisztina

+36 30 303 7639

Asztalosné Csordás Krisztina

 

 

 

Comments are closed